fbpx

Bo centralt och naturnära på Dammsvedjan!

Brf Svedjehöjden kommer att byggas på Bygatan 1 på Dammsvedjan i Borås. Samtliga lägenheter är välplanerade, har generösa utrymmen samt balkong/terass. Området Dammsvedjan ligger naturnära, men ändå centralt och det tar bara fem minuter till Sandwalls plats. Kronängs fina friluftsområde och idrottsanläggning når du och barnen på 5 minuter och skola och förskola finns en kort promenad från bostaden. För att underlätta vardagen ytterligare ligger RV41 ett stenkast bort och RV40 når du på 10 minuter.

Genom att köpa en av våra nybyggda lägenheter får du ett fräsch och välplanerat boende i en populär stadsdel i Borås. Brf Svedjehöjden passar både ensamhushåll och barnfamiljer då vi erbjuder allt från en härlig 1,5:a, lyxiga 2:or, rejäla 3:or, välplanerade 4:or samt en generös 5:a, med en yta om 46- till 128 kvm. Fastigheten är byggt i 4 plan med ett källarplan där det finns tillgång till ett varmgarage, varifrån du tar hissen direkt upp till bostäderna. Även gästparkering finns i direkt anslutning.

Kabel-tv (grundutbud) och fiber ingår i månadsavgiften, men observera att individuella avtal gäller.

Inflyttning i april 2019!

 

Våra arkitekters tankar och inspirationskällor:

”Området kring vårt objekt är en blandning av flerfamiljshus och villor byggda i typiskt 1940-50-tals arkitektur. Fasader i gult och rött tegel med putsade grå socklar samt rött tegel på taket. Även villorna följer den för tiden rådande arkitekturen och är i majoritet putsade med röda tak. Ett antal villor är över tid tillbyggda och har fått svarta betongpannor på taket. En komplettering av beståndet är en grannlaga uppgift för alla inblandade som fastighetsägare, lovgivare samt arkitekter med flera.

När stadsdelen exploaterades under 1950-tal rådde en högkonjunktur i Sverige, det skulle vara nytt i tidens formvärld, större lägenheter för växande familjer med badrum och tvättstuga etc. Likadant måste vi göra idag! Våra efterträdare kommer att döma oss för våra beslut och därför är det viktigt att vi bygger nytt som funktionellt och formmässigt följer tiden och i bästa fall siktar många år framåt.

Vi har ritat Brf Svedjehöjden med målet att vara moderna och samtidigt visa respekt för rådande arkitektur i området. Huset är inklätt i ljusa fibercementskivor på fem fasaddelar och den sjätte är klädd med roströd cortenstål. Corten är ett legering som har egenskapen att rosta långsamt. Den blir med tiden vackert röd soliga dagar och mörkt, närmast brunt, regniga och dimmiga dagar. Ett levande och vackert material. Gaveln är utrustad med den första bilhissen i Borås. En unik fastighet på alla sätt!

När vi planerade utomhusmiljön tänkte vi mycket på tillgänglighet och naturliga placeringar av entréer och parkeringar. Besökande parkerar utvändigt i direkt närhet till fastigheten och de boende på parkeringsplanet i bottenvåningen. Det finns fyra entrépunkter till trapphusen, två från gården, en från Bygatan samt en från Tingsgatan. Trapporna är ljusa och man ser rakt genom huset, vilket ger ett luftigt intryck. Trapphusen har förråd för rullstol och barnvagnar i entréplan. Ett av trapphusen har även mindre lägenhetsförråd på plan två och tre.

Lägenheterna är planerade så att det skall finnas långa siktlinjer mellan rum och fram till fönster. Det naturliga ljuset strömmar in i lägenheterna via de stora fönsterpartierna. De är varierande i sin utformning och det blir följaktligen även fasaderna. Huset har ingen baksida utan alla sex fasaddelarna är individuella och utformade som framsidor med fönster, balkonger och terrasser av olika slag.

Brf Svedjehöjden – variation och livskvalitet!”

 

 

Vid frågor rörande fastighet, bostadsrätter eller försäljning kontakta HusArvids Andreas Klarström på telefon 0735-22 90 91

 

Försäljning sker via SkandiaMäklarnas Magnus Mattiasson som du når på telefon 0733-35 80 00

 

 

I samarbete med

Beställ katalog

Jag samtycker till att mina uppgifter hanteras enligt vår integritetspolicy


Kontakta säljare

Fredrik Palm - Villa/Tomter
Andreas Klarström - Bostadsrätter

Jag samtycker till att mina uppgifter hanteras enligt vår integritetspolicy