fbpx

Husterapeut med smarta lösningar

– Det viktigaste när man som familj planerar att bygga hus är att våga tala öppet om sina drömmar och idéer. Därför har jag allvarligt funderat på att öppna mottagning som husterapeut. Då och då kan det behövas en objektiv part.

Ola Dyrö arbetar som arkitekt och byggnadsingenjör för Husarvid och Mjöbäcksvillan. Han hjälper kunderna att hitta de smarta och funktionella lösningarna som tillgodoser både behov och sparar pengar. Näst efter att skaffa barn är beslutet att bygga hus kanske det viktigaste man tar i livet, menar Ola. Då gäller det också att ta genomtänkta beslut fattade på realistiska grunder.

– Många är tyvärr lite för snabba i starten dåman istället ska låta besluten mogna och ta tid. När man väl dragit igång är det svårare att ändra sig. Han nämner tv-programmet ”Arga snickaren” som avskräckande exempel på människor som tar på sig för mycket eget arbete, istället för att låta proffs göra jobbet.

– För det första sparar man sällan pengar och för det andra blir mycket aldrig gjort. Viktigast att fundera över är dock att man kanske riskerar sin relation med partner och barn. Hur rolig är man som förälder när man spikar
lister varenda kväll?

Därför gillar Ola att arbeta med Husarvid och Mjöbäcksvillan. Husarvid för att de tar hand om hela processen från tomt till färdigt hus. Mjöbäcksvillan då de är flexibla i idéerna kring hus och dessutom är skickliga på att bygga.

– Det är skönt att arbeta i en konstellation där kunderna känner sig trygga. Poängen med att bygga nytt hus är ju att man ska veta exakt vilka kostnader man har under såväl byggprocessen som kanske tio år framåt.

Ola skickar gärna med ett råd till alla som funderar på hus. Av erfarenhet vet han att många bygger för stort.
– Det är inte nödvändigt att ha plats för att duka långbord på jul- och midsommarafton. Eller ha ett stort, tomt gästrum man använder ett par gånger per år. Sitter jag ner i lugn och ro tillsammans med kunderna brukar det finnas betydligt smartare lösningar än onödiga kvadratmetrar.

Det där med en mottagning för husterapi verkar inte vara någon dum idé.

Beställ katalog

Jag samtycker till att mina uppgifter hanteras enligt vår integritetspolicy


Kontakta säljare

Fredrik Palm - Villa/Tomter
Andreas Klarström - Bostadsrätter

Jag samtycker till att mina uppgifter hanteras enligt vår integritetspolicy