fbpx

Allt ingår utan undantag

Anders Arvidsson är intensiv och inspirerande. Gestikulerar och berättar. Framförallt är han mån om att Husarvids kunder känner att de fått allt det de betalat för.

– Säger vi att allt ingår, menar vi verkligen allt. Kunden ska aldrig få några obehagliga överraskningar.

När Anders Arvidsson talar om fastigheter, mark och husbyggande är han noga med att peka på Husarvids grundläggande affärsidé – allt ingår. Han menar att det ibland kan uppstå missförstånd mellan kunder och husbyggare om vad som egentligen gäller.
– Det är ingen som vill lura någon, men där kunden tror att allt ingår i ett nyckelfärdigt hus, kan det plötsligt tillkomma kostnader för byggbyssjan, containrar för skräp, byggställningar och kanske schakt. Hos oss är allt med i offerten. Inget tillkommer. Vi tar ansvar för allt.

Rätt läge och hus

Arvidsson har lite svårt att hitta ett ord för vad de faktiskt gör. Förmodligen för att deras sätt att arbeta är ovanligt i branschen. Kanske kunde man kalla dem hemleverantörer som hjälper kunderna genom hela processen – från tomt och alla handlingar hos kommunen till färdigt hus.

– Vi är med kunden ända fram tills det är dags att plantera rabatter. Men frågar någon har vi även goda kontakter på folk med gröna fingrar, skrattar Anders.

För kontakter, kunskap och erfarenhet är vad det handlar om. Husarvids framgångar beror mycket på att de är extremt duktiga på att hitta rätt mark till rätt pris. Där andra kanske sett problem med tomtstyckning, bygglov och andra handlingar, har Husarvid sett möjligheter till fint boende och köpt marken. Sedan har man genom sin kunskap och en slimmad organisation hittat sätt att göra tomter av marken som kommunen varit nöjd med.

– Därför har vi alltid kunnat erbjuda tomter och småhus till bästa läge och pris. På så vis kan vi leverera rätt hus på rätt plats till rätt kund.

Nytt hus billigare än begagnat

Men varför ska man bygga nytt, blir det inte väldigt dyrt? Är det inte bättre att leta och vänta efter rätt begagnat hus. Anders har fått frågan förut.
– Visst, hittar man huset man drömt om hela sitt liv så klipp till. Men den chansen är inte stor. Därför köper många gamla hus de bara är ganska nöjda med i tron att de ska renovera sig till drömboendet. Det blir oftast väldigt dyrt både ekonomiskt och psykiskt.

Anders förklarar att med ett nytt hus vet man exakt vilken kostnad man får. Vidare får man huset och planlösningen precis som man vill ha den. Dessutom slipper man obehagliga överraskningar med dränering, rör som inte riktigt var så bra som man hoppats på eller elledningar som lämnar en hel del övrigt att önska. För att inte tala om skillnaden för uppvärmning. Med dagens lagkrav på nybyggda hus är uppvärmningskostnaderna extremt låga jämfört med äldre hus. Det blir helt enkelt billigare att bygga nytt. Både på kort och lång sikt.
– Sedan ska man inte glömma känslan av att flytta in i något helt nytt man själv varit med och planerat. Och till skillnad från en ny bil ökar värdet på ditt hus.

Mjöbäcksvillan – En trygg partner

Nu är det inte Husarvid själva som bygger husen. Deras expertkunskap består i att hitta rätt tomter och sköta alla handlingar och ekonomi. Som byggpartner har man valt en annan expert; Mjöbäcksvillan.
– Det är den perfekta partnern för våra kunder och oss. Ett lokalt förankrat bolag med god ekonomi med många års erfarenhet. De bygger husen för hand inomhus i egen fabrik och kunderna kan få huset som de vill. Vad mer kan man önska sig?

Till sist. Vilka är de vanligaste misstagen husköpare gör och vad ska de fråga när de kommer till er?
– Dessvärre är det många kunder som börjar i fel ände. De kommer med drömmar om ett hus men vet inte var de ska bygga. Därför säger vi alltid; börja med läget, det är viktigast. Sedan är det en del som vill spara pengar genom att göra mycket själva. Det kan givetvis vara en bra idé för den händige med gott om tid, men för de flesta kommer det i slutänden att kosta mer än vad det smakar.

– Första frågan de ska ställa oss är: Var bor du själv och varför? Då förstår de att vi har personlig erfarenhet av det här med tomter och hus, avslutar Anders.

Ålder: 49

Familj: Hustru och tre barn

Boende: Hus i Sjömarken

Fritid: Motorer, mat och dryck

Företag: Husarvid

Grundat: 2004

Huvudkontor: Sjömarken

Anställda: 8

Antal sålda tomter/hus/lägenheter: Cirka 500 tomter, 400 hus och 200 lägenheter

Beställ katalog

Jag samtycker till att mina uppgifter hanteras enligt vår integritetspolicy


Kontakta säljare

Fredrik Palm - Villa/Tomter
Andreas Klarström - Bostadsrätter

Jag samtycker till att mina uppgifter hanteras enligt vår integritetspolicy