fbpx

Enkelt och tryggt

Vår filosofi är att göra det så enkelt och tryggt som möjligt för våra kunder. Och för oss. Är det enkelt för dig, blir det enkelt för oss. Är du nöjd, är vi nöjda. Därför har vi valt att samarbeta med de duktiga husbyggare genom hela byggprocessen.

Har du fler frågor eller något du undrar över får du gärna kontakta oss på info@husarvid.se eller 033 120560. Här kan du även läsa en intervju med HusArvids vd Anders Arvidsson om fördelarna med att bygga nytt.

Vad kostar en villa?

Priserna är beroende på vilken husmodell ni tänker bygga och vilka tillval som görs. För att ge en uppfattning av prisbilden ber vi er kontakta någon på HusArvid eller våra säljare.

Erbjuder ni byggnation med totalentreprenad?

Ja, totalentreprenad (nyckelfärdigt) är det vanligaste och säkraste sättet för byggnation. Vi skriver ett entreprenadkontrakt med er och vi ansvarar för alla avtal med underentreprenörer och ser till att all byggnation går rätt till. Vill ni bygga själva kan vi erbjuda er materialleverans och stommontering.

Kan man påverka husets interiör och exteriör?

Vi anpassar våra hus helt efter era önskemål, ”Frihet att välja”. Bland våra kataloghus finns en mängd olika stilar representerade som kan anpassas efter era önskemål. Utöver kataloghusen kan vi i princip bygga det ni önskar.

Är huset klimatsmart?

Ja, våra hus följer alla de tuffa energikrav som sätts och vi energiberäknar varje hus efter husets storlek och geografiskt läge. Det viktigaste för att få en låg energiförbrukning är att klimatskalet utformas så att det är välisolerat och tätt. Vår ytterväggskonstruktion är förmodligen en av de bästa på marknaden, med ett bra U-värde utan att få en för tjock väggkonstruktion. Förutom ett riktigt bra klimatskal använder vi Nibes nya effektiva frånluftsvärmepump.

När är huset färdigt?

Färdigt hus med totalentreprenad är 45 arbetsveckor efter avrop.

Vad ingår i husleveransen?

I vår leveransdeklaration beskriver vi vad som ingår i husleveransen.

Vilka tillval kan vi göra?

Vi har en standard- och tillvalskatalog där vi visar vår utgångsstandard och ett urval av de tillval ni kan välja. Utöver de redovisade tillvalen kan ni i princip välja vad ni vill från våra leverantörer.

Har ni visningshus?

Det finnas möjlighet att komma in i hus vi byggt och titta. Kontakta vår säljare för mer info.

Har ni bilder på byggda hus?

Vi har samlat bilder på utförda byggnationer under menyn ”Om HusArvid – Referensobjekt”.

Vad använder ni för grund?

Platta på mark med vattenburen golvvärme.


Fastighetsarvid - Mjöbäcksvillan - Bygga med oss

Mer hus för pengarna

När familjen växer eller barnen flyttar ut och man börjar se sig om efter ett nytt boende finns ett nybyggt hus oftast inte ens med i tanken. Men faktum är att det inte behöver kosta mer att bo i ett nybyggt hus än i ett gammalt. Dessutom får man alla fördelar med ett nytt hus.

Fördelarna med ett nytt hus är många. Allt är fräscht och färdigt, precis som du vill ha det. Det är bara att flytta in och du slipper månader eller år av renoveringar. Visst låter det som en dröm?
– Oftast tror man att det kostar mycket mer med ett nybyggt hus. Men om man ser till
månadskostnaden kan det till och med bli billigare att bo i ett nytt hus än i ett begagnat, förklarar Anders Arvidsson, VD på HusArvid.

Lägre driftskostnad

När man tittar på olika boendealternativ är driftskostnaden en viktig faktor. En av de största fördelarna med ett nytt hus är att drifts- och energikostnaderna är oerhört mycket lägre. Ett nytt hus är bättre isolerat, lättare och därmed billigare att värma upp. På tio år kan det röra sig om hundratusentals kronor. I ett nytt hus får du också lägre fastighetsskatt. De första 5 åren slipper du fastighetsskatt helt och år 6-10 betalar du bara halva fastighetsskatten. Dessutom kräver ett nytt hus minimalt med underhållsarbete och du slipper oförutsedda kostnader.

Billigare att bygga hus

För att ytterligare hålla nere kostnaderna kan man välja att bygga sitt hus med oinredd ovanvåning och sedan inreda den efterhand som familjen växer. På så sätt får man en lägre kostnad initialt. Funderar du på att byta bostad är det absolut värt att titta på nybyggt som ett alternativ och göra en beräkning av månadskostnaden.

– För många av våra kunder har månadskostnaden varit avgörande för beslutet att
bygga. Att man ser att det faktiskt blir billigare, avslutar Anders Arvidsson.


Anders Arvidsson, VD / Säljare Styckevillor
anders@husarvid.se
033 12 05 60

Beställ katalog

Jag samtycker till att mina uppgifter hanteras enligt vår integritetspolicy


Kontakta säljare

Fredrik Palm - Villa/Tomter
Andreas Klarström - Bostadsrätter

Jag samtycker till att mina uppgifter hanteras enligt vår integritetspolicy